Distribuitor autorizat software C.T.C.E. Piatra Neamt
Facebook Twitter Google
Informatii telefonice Lu-Vi: 09-17
0720 528 028

Modificari privind Codul Muncii

Inapoi
Home » Blog » Modificari privind Codul Muncii
Modificari privind Codul Muncii 2021 - LEGIStm
08/10/2021

Modificari privind Codul Muncii

 

În data de 5 octombrie 2021 în Monitorul Oficial 951 a fost publicată Ordonanța de Urgenta nr. 117/2021 pentru modificarea și completarea Legii nr. 53/2003-Codul Muncii.

 

Guvernul a adoptat o serie de modificări la Codul Muncii pentru combaterea „muncii la gri“ și pentru sancționarea angajatorilor care plătesc cu întârziere salariile sau care plătesc un salariu net mai mare decât cel evidențiat în statul de plată.

 

Ordonanța reglementează conceputul de „muncă la gri“ în sensul definirii acesteia ca noţiune juridică de „muncă subdeclarată“ şi, totodată, al sancţionării practicării acestui fenomen în scopul de a-l descuraja.

 

Noul act normativ definește munca subdeclarată ca fiind acordarea unui salariu net mai mare decât cel constituit şi evidenţiat în statele de plată a salariilor şi în declaraţia lunară privind obligaţiile de plată a contribuţiilor sociale, impozitului pe venit şi evidenţa nominală a persoanelor asigurate, transmisă autorităţilor fiscale.

 

Testeaza iLegis 3 zile

 

Noul act normativ redefinește și sancționează munca nedeclarată prin  primirea la muncă a unui salariat cu depășirea duratei timpului de muncă stabilită în cadrul contractelor individuale de munca cu timp parțial. Astfel, potrivit ordonanței, angajatorii care primesc la muncă unul sau mai mulți angajați peste durata de muncă stabilită în contractul de muncă cu timp parțial, riscă amenzi cuprinse între 10.000 lei și 15.000 lei pentru fiecare persoană astfel identificată, fără a depăși valoarea cumulată de 20.000 lei.

 

Înainte de intrarea în vigoare a ordonanței, munca nedeclarata reprezenta primirea la muncă a unui salariat în afara programului de lucru stabilit în cadrul contractelor individuale de muncă cu timp parțial. 

 

Totodată, ordonanța extinde termenul de compensare a muncii suplimentare prin zilele plătite de la 60 de zile la 90 de zile”Munca suplimentară se compensează prin ore libere plătite în următoarele 90 de zile calendaristice după efectuarea acesteia.”

 

De asemenea, având în vedere că pandemia a creeat o situație socioeconomică dificilă ce s-a resimțit profund atât de către angajatori, cât şi de către salariaţi, mecanismul juridic reglementat în prezent în Codul muncii referitor la neplata sau plata cu întârziere a drepturilor salariale este unul complex şi anevoios ce implică promovarea unor procese în justiţie. Motiv pentru care s-a dorit crearea unei reglementări de natură a asigura protecţia socială a salariaţilor în concordanţă cu principiile ce guvernează raporturile de muncă. Astfel, angajatorii care întârzie cu mai mult de o lună, de la data de plată a salariului stabilită în contractul de muncă, vor fi sancționați cu amendă de la 5.000 lei la 10.000 lei pentru fiecare salariat la care s-a întârziat plata salariului. Fac excepție și nu vor fi sancționate societățile care se află sub incidența Legii nr. 85/2014 privind combaterea insolvenței.

 

Universul Juridic - LEGIStm

 

Tot în data de 5 octombrie 2021 Guvernul României a adoptat Hotărârea nr. 1071/2021 pentru stabilirea salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată. Astfel, începând cu data de 1 ianuarie 2022, salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată,  se stabilește în bani, fără a include sporuri și alte adaosuri, la suma de 2.550 lei lunar, pentru un program normal de lucru în medie de 167,333 ore pe lună, reprezentând 15,239 lei/oră.

 

Sancțiunile reglementate de Ordonanța de Urgenta nr. 117/2021 intră în vigoare în termen de 15 zile de la data publicării în Monitorul Oficial.

 

Autor: Laura TIFIGIU - Jurist

 

Imagine: Life Of Pix pe Pexels

 

Daca ti-a placut acest articol si vrei sa fii la curent cu ultimele informatii legislative, urmareste-ne pe Facebook, selecteaza din meniul "Following/Urmareste" casuta "See first/Vezi mai intai".

Multumim!

 

 

Copyright © 2004-2021. Toate drepturile rezervate LEGIStm.

iLegis
Legislatie Romaneasca
Legislatie Europeana
Practica Judiciara
Jurisprudenta Romaneasca si Europeana

CERE OFERTA NOASTRA!
Copyright © 2021. Toate drepturile rezervate LEGIS TM. Web design by Royalty