Distribuitor autorizat software C.T.C.E. Piatra Neamt
Facebook Twitter Google
Informatii telefonice Lu-Vi: 09-17
0720 528 028

Noutati privind asistentii medicali

Inapoi
Home » Blog » Noutati privind asistentii medicali
Noutati privind asistentii medicali generalisti
18/11/2021

Noutăți privind asistenţii medicali generalişti, moaşele şi asistenţii medicali

 

Ordinul asistenților medicali generaliști, moașelor și asistenților medicali din România publică în Monitorul Oficial nr. 1061 din 5 noiembrie 2021 HOTĂRÂREA nr. 46 din 26 octombrie 2021 pentru completarea Metodologiei de reatestare a competenței profesionale a asistenților medicali generaliști, moașelor și a asistenților medicali, aprobată prin Hotărârea Consiliului național al Ordinului Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România nr. 32/2009.

 

Potrivit HOTĂRÂRII, asistenţii medicali generalişti, moaşele şi asistenţii medicali care fac dovada că au acumulat cu normă întreagă cel puţin 12 luni de activitate profesională în decursul ultimilor 4 ani anterior datei solicitării reatestării vor fi reatestaţi profesional prin susţinerea probei teoretice.

 

Practic, asistenţii medicali generalişti, moaşele şi asistenţii medicali care îşi reiau activitatea profesională, în baza contractului de muncă existent, după o perioadă de întrerupere a exercitării profesiei mai mare de 4 ani, ca urmare a suspendării contractului de muncă pentru concedii de risc maternal/de maternitate şi/sau pentru îngrijirea copilului până la vârsta de 2 ani sau de 3 ani pentru copilul cu handicap, vor fi reatestaţi profesional prin susţinerea probei teoretice.

 

Proba teoretică presupune:

 

 

Prevederile metodologiei se aplică şi membrilor asociaţi, respectiv surorilor medicale şi oficianţilor medicali.

 

Pentru cititorii și abonații LEGIStm publicăm:

 

  1. ORDONANŢA DE URGENŢĂ A GUVERNULUI nr. 144/2008 privind exercitarea profesiei de asistent medical generalist, a profesiei de moaşă şi a profesiei de asistent medical, precum şi organizarea şi funcţionarea Ordinului Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România, aprobată cu modificări prin Legea nr. 53/2014, cu modificările şi completările ulterioare,
  2. METODOLOGIA din 11 decembrie 2009 de reatestare a competenţei profesionale a asistenţilor medicali generalişti, moaşelor şi a asistenţilor medicali, cu modificările şi completările ulterioare.

 

Autor: Ionut NISTOR - consilier juridic

 

Foto: National Cancer Institute pe Unsplash

 

Daca ti-a placut acest articol si vrei sa fii la curent cu ultimele informatii legislative, urmareste-ne pe Facebook, selecteaza din meniul "Following/Urmareste" casuta "See first/Vezi mai intai".

 

Multumim!

 

 

Copyright © 2004-2021. Toate drepturile rezervate LEGIStm.

iLegis
Legislatie Romaneasca
Legislatie Europeana
Practica Judiciara
Jurisprudenta Romaneasca si Europeana

CERE OFERTA NOASTRA!
Copyright © 2021. Toate drepturile rezervate LEGIS TM. Web design by Royalty