Distribuitor autorizat software C.T.C.E. Piatra Neamt
Facebook Twitter Google
Informatii telefonice Lu-Vi: 09-17
0720 528 028

Procedura pentru incheierea situatiei scolare

Inapoi
Home » Blog » Procedura pentru incheierea situatiei scolare
procedura pentru incheierea situatiei scolare a fost simplificata - LEGIStm
19/01/2021

Procedura pentru incheierea situatiei scolare a fost simplificata

 

În Monitorul Oficial din data de 15 ianuarie 2021 a fost publicat Ordinul nr. 3.108/2021 pentru completarea Regulamentului-cadru de organizare și funcționare a unităților de învățământ preuniversitar, aprobat prin Ordinul ministrului educației și cercetării nr 5.447/2020.

 

Întrucât elevii de gimnaziu, liceeni precum și elevii care urmează școala profesioanală sau postliceala vor susține cursuri online până, cel puțin, la începutul celui de-al doilea semestru (8 februarie 2021) și pentru că nu toți elevii au posibilitatea de a participa la cursurile și testările online, Ministerul educației a simplificat procedura pentru încheierea situației școlare astfel:

 

 

De asemenea, în anul școlar 2020-2021 elevii nu mai susțin tezele pe care trebuia să le dea semestrial la anumite discipline potrivit Ordinului MEC nr. 5.977/2020. Astfel, având în vedere că tezele au fost suspendate, notele care vor fi trecute în catalog cu cerneală roșie vor fi doar mediile semestriale și cele anuale. Media semestriala va fi calculata prin rotunjirea mediei aritmetice a notelor la cel mai apropiat numar intreg. La o diferenta de 50 de sutimi, rotunjirea se face in favoare ekevului. Astfel, pentru o medie semestriala de 8,50, elevului i se va trece in catalog nota 9.

 

 

Într-un comunicat al Ministerului Educației se precizează că: ”La acest moment, conform datelor transmise de către unitățile școlare, prin intermediul inspectoratelor școlare județene/ISMB, se estimează că un număr de cca.65.000 de elevi se află în situație de risc cu privire la neîncheierea mediei pe semestrul I din cauza imposibilității de acces la resursele tehnologice - factor principal, la care se adaugă și alte motive precum neparticiparea la cursuri, situații medicale etc.”

 

Articol in legatura directa: Măsuri privind asigurarea cadrului legal flexibil în învățământul preuniversitar

 

 

Autor: Laura TIFIGIU - Jurist

 

Imagine: Nguyen Dang Hoang Nhu pe Unsplash

 

Daca ti-a placut acest articol si vrei sa fii la curent cu ultimele informatii legislative, urmareste-ne pe Facebook, selecteaza din meniul "Following/Urmareste" casuta "See first/Vezi mai intai".

Multumim!

 

 

Copyright © 2004-2021. Toate drepturile rezervate LEGIStm.

iLegis
Legislatie Romaneasca
Legislatie Europeana
Practica Judiciara
Jurisprudenta Romaneasca si Europeana

CERE OFERTA NOASTRA!
Copyright © 2021. Toate drepturile rezervate LEGIS TM. Web design by Royalty