Distribuitor autorizat software C.T.C.E. Piatra Neamt
Facebook Twitter Google
Informatii telefonice Lu-Vi: 09-17
0720 528 028

Start concurs manageri educationali

Inapoi
Home » Blog » Start concurs manageri educationali
Start concurs manageri educa?ionali
04/10/2021

Start concurs manageri educaționali

 

Update: 

ORDIN nr. 5.454 din 13 octombrie 2021 pentru modificarea şi completarea Metodologiei privind organizarea şi desfăşurarea concursului pentru ocuparea funcţiilor de director şi director adjunct din unităţile de învăţământ preuniversitar de stat, aprobată prin Ordinul ministrului educaţiei nr. 4.597/2021
EMITENT: Ministerul Educaţiei
PUBLICAT ÎN: Monitorul Oficial nr. 979 din 13 octombrie 2021

 

Miercuri, 15 septembrie 2021, a fost lansat mult așteptatul concurs pentru ocuparea funcțiilor de director și director adjunct din unitățile de învățământ preuniversitar de stat, conform calendarului aprobat de Ministerul Educației.

 

Peste 9.200 de dosare de candidatură au fost depuse pentru cele aproximativ 8.600 de funcţii vacante de director şi director adjunct în unităţi din învăţământul preuniversitar.

 

Acestea au fost verificate în perioada 27-29 septembrie, de către comisiile judeţene şi a municipiului Bucureşti la sediile inspectoratelor şcolare şi pe site-urile acestora.

 

Lista candidaţilor care au dosare conforme a fost afişată în 30 septembrie.

 

"În data de 26.09.2021, ora 23.59, s-a încheiat etapa de înscriere în aplicaţia informatică a candidaţilor la concursul pentru ocuparea funcţiilor vacante de director şi director adjunct din unităţile de învăţământ preuniversitar de stat. Pentru cele 8.652 de funcţii vacante publicate la nivel naţional (6.231 funcţii de director şi 2.421 funcţii de director adjunct), au fost depuse un număr de 9.221 de dosare", a declarant Ministerul Educaţiei.

 

Pentru eficientizarea și transparentizarea procesului de înscriere, va fi utilizată platforma https://concursdirectori.edu.ro, realizată cu sprijinul asociației CivicNet.

 

Acesta este un prim pas în procesul de digitalizare și profesionalizare a managementului unităților de învățământ de stat, astfel încât să se asigure stabilitatea, coerența și competența în procesul de conducere.

 

Până în data de 26 septembrie, ora 23:59, cei interesați să participe au avut posibilitatea de a crea cont, accesând https://concursdirectori.edu.ro.

 

Termenul până la care candidații află rezultatele privind evaluarea dosarului atât prin intermediul listelor oficiale publicate, cât și prin intermediul unui email trimis din platformă, este 7 octombrie.

 

Desfășurarea probei scrise va avea loc în format fizic vineri, 15 octombrie 2021.

 

Rezultatele finale la proba scrisă vor fi afișate în data de 20 octombrie, urmând ca interviurile să se desfășoare în perioada 15 noiembrie - 8 decembrie 2021.

 

Rezultatele finale ale concursului vor fi validate în data de 17 decembrie, urmând ca numirile în funcție să aibă loc începând cu 10 ianuarie 2022, debutul semestrului al doilea al anului școlar 2021-2022.

 

Candidații trebuie să obțină cel puțin nota 7 la fiecare probă (proba scrisă și proba de interviu).

 

Informații detaliate sunt publicate aici găzduită de site-ul Ministerului Educației.

 

LEGIStm vine în sprijinul candidaților și al comisiilor de concurs și publică actele normative pentru concursul pentru ocuparea funcţiilor de director şi director adjunct din unităţile de învăţământ preuniversitar de stat

 

Bibliografia completă pentru concursul de directori

 

Autor: Ionut NISTOR - consilier juridic

 

Foto: Pixabay pe Pexels

 

Daca ti-a placut acest articol si vrei sa fii la curent cu ultimele informatii legislative, urmareste-ne pe Facebook, selecteaza din meniul "Following/Urmareste" casuta "See first/Vezi mai intai".

 

Multumim!

 

 

Copyright © 2004-2021. Toate drepturile rezervate LEGIStm.

iLegis
Legislatie Romaneasca
Legislatie Europeana
Practica Judiciara
Jurisprudenta Romaneasca si Europeana

CERE OFERTA NOASTRA!
Copyright © 2021. Toate drepturile rezervate LEGIS TM. Web design by Royalty